Thursday, June 30, 2016

Peraduan Duit Raya..! Mulai 27 Jun - 5 Julai 2016

Tekan banner kat atas untuk join





Pesanan penaja :)



Hadiah Duit Raya..!

Pemenang Pertama akan menerima Duit Raya sebanyak RM50 (tpop atau bank-in)
10 Saguhati bernilai RM5 (tpop)
*Details Reen akan minta selepas Reen umumkan pemenang dan saguhati.

Syaratnya

☑ Follow blog Reen (kalau belum).
☑ Buat post baru bertajuk "Peraduan Duit Raya..! Mulai 27 Jun - 5 Julai 2016".
☑ Copy gambar diatas dan backlink kan ke entry ni.
☑ Tingkalkan komen, link post awak dibawah.

*Pemenang dan saguhati akan dipilih melalui random.org. 
* Tamat pada 5 Julai 2016 jam 12 tengahari.

Perhatian

Hadiah yang tidak di claim selepas sebulan dari tarikh pengumuman akan dibatalkan. 

Semoga berjaya..! 😉


Giveaway Sejuk Sedap Ramadhan 2016

Assalamualaikum

Salam Ramadhan

Giveaway sejuk sedap Ramadhan 2016




SABUN SEJUK SEDAP 
merupakan sabun bedak sejuk
pertama di Malaysia.
    
Sabun ini unik kerana
ia menggunakan bedak sejuk 
sebagai ramuan utama.
      
Tahukah anda??



Apa itu sabun sejuk ?



  • HOMEMADE : mengguna pakai bahan semulajadi . Tiada kimia berbahaya seperti merkuri . Stok terhad . 
  • KHASIAT : Sejuk Sedap lebih banyak khasiat berbanding Bedak Sejuk kerana sabun ini dirumus khas dengan ekstrak rose geranium , gluthathione , daun rosemary dan vitamin C .
  • CARA PENGGUNAAN : Sejuk Sedap 3x lebih mudah kerana memerlukan masa kurang dari 5 minit untuk cuci muka . Manakala Bedak Sejuk memerlukan sekurang-kurangnya 15 minit.
  • MUDAH DIBAWA : Potong kecil Sejuk Sedap & masukkan dalam bekas . Saiz potongan sebesar ibu jari boleh guna lebih 3 hari . Bedak Sejuk tak dapat di agak jumlah penggunaan .
  • BAU WANGI : Sejuk Sedap 10x lebih wangi daripada Bedak Sejuk .
  • SAIZ & BERAT : lebih besar daripada mana-mana saiz sabun homemade di pasaran . Beratnya adalah 140 gram , boleh tahan 2 hingga 3 bulan penggunaan .

Pesanan penaja  :)


Hye hye salam perkenalan . 
Kami adik beradik Ema & Lisa ingin mengucapkan SALAM SAYANG salam Ramadhan . Blog VetoVirago sudah pun 1 tahun 4 bulan & ini merupakan first giveaway kami , dengan harapan agar semua bloggerian senyum selalu dan happy-happy ajerrr …
KLIK GAMBAR UNTUK JOIN GIVEAWAY
Hadiah yang ditawarkan untuk
Giveaway Sejuk Sedap Ramadhan 2016
ini adalah :- jengg , jengg , jenggg !!!
Untuk SEORANG yg bertuah sahaja …
(pemenang dipilih oleh adik kembar kami berusia 9 tahun) :
  • 1 x T-shirt Exclusive Sabun Sejuk Sedap berharga RM 58
… dan +10 hadiah menarik yg lain , iaitu :
  • 2 x Sabun Sejuk Sedap berharga RM 35 
  • 2 x Sampul Duit Raya Sabun Sejuk Sedap
  • 2 x Tapak iklan di Top Sponsor Blog selama sebulan
  • 2 x Duit Raya RM 5 / boleh tukar ke topup
  • 2 x Beg Tote Bercorak – tinggi 44cm x lebar 37cm
(boleh pilih design kegemaran)


Terima kasih sudi join
Giveaway Sejuk Sedap Ramadhan 2016
Moga anda bertuah & berjaya
Tarikh Mula :15.06.16 (Rabu)
Tamat : 30.06.16 11.59 malam (Khamis)
Keputusan pada : 02.07.16 (Sabtu)

Duit Raya Giveaway by SpendaLusuh



Assalamualaikum

Salam Ramadhan !

Kali ni join Duit Raya Giveaway by spenderlusuh . Mula mula baca ingatkan spnederlush ke apa ke . Tapi bila aku perhati balik , oh spenderlusuh . Tanpa fikir panjang aku join lah Giveaway blog beliau.



Tekan banner kat atas untuk join !!





Cara nak join ?


Ikut step mudah di bawah , Jangan skip skip ye !

Syarat-syaratnya ialah:

üFollow Blog SpendaLusuh

üLike facebook page SpendaLusuh

üBuat satu entry bertajuk “Duit Raya Giveaway by SpendaLusuh

üCopy poster kat atas tu dan backlink ke entry ni.

üComment sambil bubuh link post kat bawah ni.

üClick lah jugak semua nuffnang ads yang ada kat blog ni sekaliye….hehehe

- Pemenang2 akan ditentukan melalui undian rawak.

- Keputusan akan diumumkan pada 14/7/2016.


Mudah saja . JANGAN tunggu lama-lama , nanti lama lama diambil orang wuuuu~

Tak rugi kalau join . 10 minit je nak buat entri ni

Selamat berjaya !

Raya Giveaway : Jualan Raya Meletop 2016 by Nile.com.my





Sempena Raya yang menjelma tidak lama lagi , satu Giveaway oleh Nile.com.my  telah dianjurkan. Kalau nak join , klik banner kat atas dan akan terus ke laman web nile.com.my .

Ini hadiah untuk 6 orang pemenang :

RM 300 Duit Raya x 1 pemenang
RM 200 Duit Raya x 2 pemenang
RM 100 Duit Raya x 3 pemenang


Jom kita meriahkan Giveaway ni yep !

Barang barang yang menarik dan berharap untuk dapat kali ni ialah :








Produk : European Style 4-in-1 Women Bag
JLM2016 Harga Jualan : RM 29.90 
Tarikh : 16/06/2016
Waktu bermula : 2.00 pm
Waktu tamat : Apabila limited quantity sold out
Limited Quantity : 300 unit sahaja











JLM2016 Sales price: RM13.90
Date: 30/06/2016
Time Start:2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 300 units only



JLM2016 Sales price: RM19.90
Date: 30/06/2016
Time Start:3.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 300 units only



ProductFitness Chin-up Horizontal Bar 
JLM2016 Sales price: RM18.90
Date: 30/06/2016
Time Start:4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 300 units only




Jom join skali . tak rugi pun kalau join . Yang ruginya kalau tak join .





 Selamat maju jaya ! Bloggers 

Saturday, June 25, 2016

SEGMEN BLOGWALKING #1 BY WWW.SYAHIDAHFADILAH.COM

Ramadhan Kareem !


Blogwalking 1.0 


 Ni segmen blogwalking oleh Syahidahfadilah buat kali pertama saya join

Macam biasa , syarat cukup mudah hanya beberapa step saja dah siap !





 SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :

1. Follow blog dan instagram.

   
    Blog : www.syahidahfadilah.com
    Instagram : syahidahfadilah_

2. Buat satu entri yang bertajuk "Segmen Blogwalking #1 by www.syahidahfadilah.comdan backlink kan ke entri ini. 


3. Copy banner di atas kemudian paste ke dalam ruangan entri anda.


4. Publish entri. Tinggalkan link/URL entri anda dalam ruangan komen entri INI sahaja. 


5. Pemilihan pemenang menggunakan khidmat random.org


  15 buah blog bertuah tadi akan berada dalam bloglist  beliau  


TEMPOH SEGMEN

MULA : 3 Jun 2016 (sekarang)  |  TAMAT : 30 Jun 2016 (jam 11.59 pm)


Apa tunggu lagi ? Jom sertai sekali








Madinah and Vietnam Souvenirs Giveaway by Nafas Baru

Salam Ramdhan !



 Kali ni nak masuk segmen Giveaway oleh  Nafas Baru 






 
Terbuka kepada semua bloggers

Hadiah-hadiah yang ditawarkan:

1. Shawl x 3 (2 Shawl Madinah, 1 Shawl Vietnam)
2. Purse Kipling x 1
3. Keychain Vietnam x 7


Shawl ? Purse Kipling ? Bagi kaum adam , kalau dapat tu boleh je bagi kat mak atau kakak atau adikk sebagai hadiah Raya hehe


Nak join ?

Ikut step mudah kat bawah ni :


1) Follow blog ini.
2) Subscribe YouTube channel : Nims Productions
3) Buat satu entry bertajuk “Madinah and Vietnam Souvenirs Giveaway by Nafas Baru”. Copy banner di atas dan link ke entry ini.
4) Tinggalkan link entry anda di komen post ini. Kalau tak keberatan sila nyatakan anda follower ke berapa dan subscriber ke berapa di YouTube supaya senang untuk disemak. (bagi follower dan subscriber baru)

contoh macam saya punya : 

follower : 1335 subscriber : 161

Mudah sajaaa . 10 miniit dah siap !

Itu sahaja. 
 Pemenang akan dipilih secara random.
Menggunakan random.org 
 Giveaway ini akan tamat pada 28 Jun 2016 jam 11.59 malam. 

Apa tunggu lagi ? Jom join skali ye :)

Kbye 

Thursday, June 23, 2016

Raya Sakan Blogger dengan Riang Ria Raya bersama Lazada Malaysia

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia


 Hi !




Sihat tak semua ? Ramadhan dah nak penghujung , kejap je rasa . Pejam celik pejam celik dah nak raya.

 Tapi , Ramadhan yang masih berbaki marilah kita sama-sama mengisi dengan perkara berfaedah noh

 Hehe macam mana persiapan raya ? belum shopping ke ? tak sempat ke kedai ? busy dengan kerja ?

Takpa . Lazada kan ada . Melengkapkan segala keperluan  dengan hanya klik . Dan bayar online .
Mudah kan ?

 Lagipun nak dekat raya ni Lazada pun baik hati buat special offer buat kita semua tau .Jangan terlepas peluang .


                  Lazada tu apa ? Readers boleh lah gojes dekat laman web ni ye

                                              http://www.lazada.com.my/



Mesti beli barang kat sini tau . Murah SANGAT


   Beli ! beli ! Jangan tak beli , harga pun berpatutan .

Dan sempena nak raya ni , Lazada telah buka peluang untuk blogger untuk join contest yang simple dan mudah tau . Hadiah pun hanya untuk 10 blogger bertuah je . Apa lagi ? Jom sertai ! Yeah .





Dan  readers JOM!  kita beriang ria bersama Lazada .

 Yang penting di Lazada  . Tadaaa

       With discounts up to 92% , Lazada is the online platform for shop this Raya !
Dengan diskaun lebih daripada 92% ,  Lazada sangat sesuai sebagai platfom atas talian untuk membeli belah sempena Raya ini ! 

Boleh check dekat link ni yep :




 
Sempena nak raya dan budget hanya RM500 , tahun ni macam nak beli barang barang ni untuk family :











Langsir untuk mak 


Tahun ni nak belikan langir untuk mak , jadi tak payah la mak susah susah nak pegi kedai nak cari . Lagipun warna ni memang favourite mak dan bila tengok balik, langsir ni sepadan dengan warna ruang tamu rumah kitorang .

Harga tak payah cakap la . Memang murah HANYA RM 55.00 daripada harga asal RM126.30 . Bermakna beli langsir je dah dapat jimat 56 % . Wahh ! Menarik kan ? .


Riang Raya di Lazada Malaysia


Jom beli  : Tekan Sini


Nanti boleh lah buat surprise kat mak sebelum raya . Tak sabar rasanya nak tengok reaksi mak !







Vakum Automatik a.k.a  Robot Vakum



Biasanya , bila je raya , rumah mesti bersepah dengan '' habuk habuk '' kuih raya sana sini . Sebab utamanya  bila raya , semua ahli keluarga balik kampung  .

 Family kami ada 7 termasuk saya . Maklumlah , mak ayah dah ada cucu cucu yang ramai , jadi tak terkawal lah dibuatnya .kanak kanak : Mereka ni memang pandai buat sampah je kan ? Kalau diorang makan mesti tumpah sana jatuh sini . Hehe .Mesti tak sempat nak vakum sini sana tambah lagi nanti raya ramai yang ziarah .

Tapi dengan adanya robot vakum , kerja nak vakum sana sini jadi lebih mudah dan tiada masalah habuk ni .


macam best je


Jom beli : Tekan Sini

Sebab mudahnya vakum ni kita hanya perlu letak je kat lantai pastu '' dia '' nanti pandai pandailah  bawak diri keliling rumah tu sambil cari sampah dengan ada nya kelengkapan sensor di bawah vakum tu .

Yang menarik , robot ni boleh vakum + mop skali tau . Haa . Tak payah lah kita nak mop pun lantai nanti .Senang kan ? . Apa lagi , jom kita sama sama beli sempena raya ni .

Harga sangat berpatutan dengan hanya RM199 daripada RM799 selepas diskaun . Jauh sangat beza harga sebelum dan selepas diskaun tau .











Bila dah abang , kakak , anak saudara dah balik kampung , mesti lah selipar atau kasut berterabur je kat luar tu kan ?  Ni lah sebab nak beli rak kasut ni . Tak lah bersepah kat luar  tu . Nampak kemas dan Elegan je . 

Kalau susun kemas kemas , takda lah kes kehilangan selipar . Haha . Hampir setiap tahun selipar hilang sebab tertukar dengan orang yang datang ziarah rumah ataupun ayam yang pakai selipar tu . Huhu  

Boleh letak abang , kakak , sanak saudara punya selipar atau kasut



Jom beli : Tekan Sini




Harga mahal tak ? Mestilah murahhhh . Harga hanya RM 41.40 je . Harga mampu milik mugkin . Jom beli sementara stok masih ada . 






Pengadun untuk kakak atau nenek



Memandangkan kakak kakak dan nenek suka buat kuih bila raya , jadi tahun ni rasa nak beli mesin ni . Mudah lah kerja diorang nak buat kuih raya .




Tak perlu terhegeh hegeh nak pusing tepung ke apa ke guna tangan .kalau guna tangan , letih dapat , kuih pun dapat . Tapi dengan adanya mesin ni , letih dapat dihilangkan dan kuih pun dapat + kuih semakin sedap . Nyum Nyum  . Hehe .


Boleh bagi kakak atau nenek nak buat kuih raya


Jom beli : Tekan Sini




Harga mestilah murah dengan hanya RM57.10 daripada RM188.00 . Bermakna dah jimat 70% .Kalau guna bekas yang besar pun takda masalah sebab mesin ni boleh ditanggalkan atau detachable to use as hand mixer tau .

 Lagipun barang ni sangat disukai ramai. Kalau tak , macam mana lah boleh jadi best seller kan ? . Maksudnya ramai pelanggan dan beli dan berpuas hati dengan barang ni  .



Total kesemua barang yang kat atas ialah :

RM55.00 + RM199.00 + RM41.40 + RM57.10 =  RM352.50 

TENGOK ! tak sampai pun budget RM500  dah dapat beli barang yang banyak untuk raya ni dan boleh berkongsi kegembiraan dengan keluarga sempena raya ni tau . 


Sangat sangat jimat dan berbaloi berbelanja di Lazada ni.

Apa lagi ? Berbelanjalah di Lazada sekarang !






RIANG RIA RAYA BERSAMA LAZADA MALAYSIA  



Nak join ? Jom . Korang boleh check link kat sini . Tak rugi pun kalau join .Meh !

   Siapa je yang boleh join ? takda masalah , terbuka kepada semua bloggers tak kira muslim atau non-muslim dan 18 tahun ke atas  dan kena ada blog sendiri tau . Tak aci yang adik abang kakak punya  yepp :)




  How to join ?



Kalau nak join . kena teka paling hampir dengan jumlah kotak fujifilm dalam gambar kat atas ni .


Cepat cepat . Sebelum terlambat .

Tarikh tutup 24 Jun 2016 sebelum pukul 3 petang .

Pemenang nanti dia akan umum pada 30 Jun 2016 . Tunggu je

Semoga Berjaya ! Bloggers !

Sapa sapa yang join tu , harap harap kita menang sama sama . 




 Link untuk Join : http://www.lazada.com.my/blogger-contest/ 




Seronoknya beraya bersama Fujifilm Instax Mini Camera !

Kbye !










Copyright© 2016 - 2017 reserved to Abdulwafiy